reservedelsdatabasen logoVill du vara med i vår reservdelsdatabas?

Vi har en reservdelsdatabas med över 260 maskinhandlare anslutna i Sverige och Danmark. Har du behov av en speciell reservdel är chansen stor att du hittar den. Vi har artiklar till ett försäljningsvärde på över 3,5 miljarder och informationen är dagsfärsk. Du kan hitta en speciell reservdel i en akut situation men även göra riktigt goda affärer när delen du söker finns att köpa till en hög rabatt.

Över 260 maskinhandlare i Danmark finns anslutna.
Kravet för att ansluta er är att ni varje dag, med automatik skickar en färsk fil med information från ert lagersystem och att ni är auktoriserade maskinhandlare för en agentur.

Anslutning i två nivåer

Nivå 1 Du kan söka en artikel på artikelnr och få svar på vilka maskinhandlare som har den hemma.
Nivå 2 Du skickar dessutom dina egna artiklar till databasen. Era reservdelar görs då tillgängliga för försäljning till andra maskinhandlare på en öppen gemensam marknadsplats.

Vad är fördelarna?

Nivå 1 ger dig möjlighet att ge en bättre kundservice genom att kunna skaffa en artikel som din normala leverantör inte har hemma eller inte kan leverera i rimlig tid. Det finns också möjlighet att hitta delar som andra handlare vill bli av med till en hög rabatt.

Här kan du också hitta en enstaka artikel, som normalt endast finns att få i större förpackningar.

Nivå 2 ger dig även möjlighet att göra ditt reservdelslager tillgängligt för andra branschkollegor.

Vi har möjligheter att sätta olika rabattsatser beroende på senaste rörelsedatum för en artikel. Det gör att det blir attraktivt för dina kollegor att beställa varor av dig.
Genom att sälja ut inkuranta varor minskar lagret samtidigt som servicegraden mot kunder förbättras.
När du sedan väljer vårt affärssystem DSM, är reservdelsdatabasen helt integrerad och du får möjlighet att söka både från artikelregister och inköpsorder. När du har gjort en inköpsorder finns möjlighet att fråga reservdelsdatabasen för att se hur mycket du kan tjäna på att beställa från en kollega.

Vad kostar det?

Nivå 1 En klickkostnad på 2,00 SEK. Klickkostnad faktureras kvartalsvis i efterskott.
En månadsavgift på 250 SEK faktureras kvartalsvis i förskott. Ingen inträdesavgift. Priserna gäller tillsvidare.

Nivå 2 En klickkostnad på 2,00 SEK. Klickkostnad faktureras kvartalsvis i efterskott.
En månadsavgift på 500 SEK/lagerställe faktureras kvartalsvis i förskott. Inträdesavgift 15 000 SEK. Priserna gäller tillsvidare.

Allmänt

  • Reservdelsdatabasen är sorterad så att träffarna precenteras för den handlare som har det bästa priset hamnar överst. Det sker en valutaomräkning från dagens valutakurs för att priserna ska bli så korrekta som möjligt.
  • Vi har en säker inloggning och bara de som är anslutna har tillgång att söka i databasen.
  • Klickkostnad uppstår bara när en artikel söks och man får träff. Det blir en klickkostnad oavsett antal träffar på artikeln.
  • Sökning kan göras på delar av artikelnr. Prefix finns som anger leverantör. Både prefix och wildcard (*) kan anges.
  • Vid sökning anges antalet träffar och aktuell information visas. Max 150 träffar visas på bild per sökning.
  • Informationen i databasen är aktuell, eftersom uppdatering från alla handlare görs varje natt. En rapport med artikelinformation körs automatiskt och garanterar aktuell information.
  • Man kan alltså vara med oavsett vilket affärssystem man har.
  • Gemensamt tar vi fram de artiklar som ska skickas.

 

JMA och Webparts i ett nytt partnerskap

JMA A/S och Webparts A/S har satt igång ett ekonomiskt
och strategiskt partnerskap där reservdelsdatabasen är en integrerad del av web-parts.com. En internationell webportal för reservdelar till i första hand lantbruksmaskiner.

web-parts.com kan du handla dina reservdelear till/från hela världen. Online handel är lätt via web-parts.com som handterar frakt, språkbarriärer, valuta, betalning etc.

Allt du behöver göra är att bli med i web-parts.com, sända upp dina reservdelar direkt i butiken och vänta på kunder för att köpa dem. Eller gå till websidan, sök efter en reservdel, köp den och vänta till den kommer till dörren ett par dagar senare.

Bra och enkelt!

 

Höga krav.

Det finns höga krav på en internationell reservdelsdatabas både från svenska maskinhandlare, men också från internationella handlare. Det är mycket viktigt att handlare från hela världen kan göra stora besparingar med handel av reservedeler från andra handlares lager. Men också slutkunder kan ha fördelar från att handla reservdelar på en internationell databas och detta är precis vad web-parts.com erbjuder.

Web-parts.com gör det möjligt för dig att öka din omsättning på reservdelar - också hyllvärmarna. Så gå med oss i dag, vänta inte till imorgon!