Maskinkonfigurator

Med DSMs maskinkonfigurator har vi gjort det möjligt för Maskinförsäljaren att gå in i konfigurationer för maskinförsäljning - och order, inköpsorder och beställningsorder.

Hittills kan konfiguratorn hantera konfigurationen från följande tillverkare:

  • John Deere
  • New Holland
  • Claas
  • Pöttinger
  • Valtra

Maskinkonfigurator

Men det är faktiskt också möjligt att ladda ut utrustning från andra tillverkare om dessa finns i Excel-format (ConfiguratorTemplate).

Värde: För det första sparar funktionen återförsäljaren för mycket tid och minimerar risken för att skriva. Konfigurationen läses ut via en CSV-fil från tillverkarens hemsida och laddas direkt på den specifika maskinmodellen i DSM-systemet. Därefter måste linjerna på citat och order inte matas in manuellt och maskinens efterföljande beräkning kan följas noggrant via maskinekonomin direkt i DSM-systemet.

Maskinhandlaren kan också automatiskt beräkna försäljningspriset på utrustningen via JMAs elektroniska prisuppdateringstjänst (läs mer under denna artikel). Och det är naturligtvis också möjligt att ange försäljningspriserna manuellt.

Tillsammans med maskinberäkningen får varje återförsäljare ett extremt noggrant och värdeskapande försäljningsverktyg, vilket ger en fullständig översikt över kostnader och intäkter på enheterna. Helt från anbud och långt efter att maskinen har lämnat lageret!

 

Om du vill läsa mer om maskinkonfiguratorn hittar du här:

DSM Maskinkonfigurator

 

Anders Petersson

Direktör - JMA Maskindata, Sverige

 

JMA Maskindata AB

Kvarngatan 14B
SE-241 39 Eslöv

Växel +46 (0) 413-573090
Support +46 (0) 413-573095

info@maskindata.se

VI ANVANDER COOKIES